Ett liv som bollkalle…också ett liv

Idag startar Partille Cup i Göteborg – världens största handbollsturnering för ungdomar. Den här turneringen har i flera år bestämmt upplägget för våra semestrar då våra båda söner varit där med sitt lag från HK Eskil. 

I Göteborg möts nu ca 13 000 handbollsspelare från ett 50-tal länder. Ca. 900 lag gör upp om segern i en massa klasser. Var 35:e minut startar en match på nästan 50 planer. Heden i Götreborg – som är spelplatsen – är som ett kokande hav. Är det se´n ´så varmt som det varit de senaste dagarna är det nästan outhärdligt att stå där mitt ute på planen i solgasset.

I år är Gustav iväg och spelar med HK Eskils U 21-lag. Dom har spelat sin första match idag och vunnit över Libyens landslag för killar som är 21 år som äldst. Vi hoppas att laget ska gå långt och spela final på söndag i Lisebergshallen. Vi vet vilken hit detta är då HK Eskils juniorlag – där Anton och Gustav var med förra året – kom just till final. Ett par tusen personer var där. Killarna förlorade, men hämtade hem silverpokalen efter att ha tagit sig till final efter att ha vunnit över flera av landets/Nordens bästa lag.

IMG_4340

Jag har under alla de år vi varit med på Heden varit något av bollkalle. Något komplicerat om jag får säga det själv. Kräver stor koncentration. Du kanske tror att jag överdriver. Tänk dig ett 30-tal planer som ligger mer eller mindre kant i kant. Bollar som flyger och far över flera planer. Bollar som kommer från alla håll och kanter. Ett eldorado för en bollkalle. Gäller att ha blicken på bollen och veta vart man ska iväg för att leta upp bollen. En uppgift med livet som insats…nej inte riktigt. Det har varit lite av ett samarbete med Anton som är målvakt.

Vill du följa det som händer i Göteborg den här veckan, så leta upp Partille Cup på nätet.  Du hittar rersultatredovisningen för Gustavs lag här. Klicka dig fram till grupp 2 där HK Eskil finns. Där kan du se hur laget klarar sin uppgift under veckan. På lördag åker vi till Göteborg för att se fighterna på plats.

Jag lär återkomma till handbollen. Har under åren haft så mycket kul med handbollen i Eskilstuna – bl.a. Gustavs och Antons lag i HK Eskil. Sta´n var som galen i våras när GUIF spelade slutspel och efter några dramatiska matcher tog sig till final i Globen. Köade i några timmar för att försöka få biljetter dit, men misslyckades med det. När det blir september/oktober drar det hela igång igen. Nytt för i år är att HK Eskil spelar i allsvenskan – snäppet under Elitserien. Säsongen som ligger framför blir ett eldorado för handbollen i Eskilstuna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: