Guld med hem i bagaget

Efter att ha ”smugit” runt hela sydkusten från Göteborg via Helsingör och Köpenhamn till Smygehuk upp till Åhus är vi hemma igen. Det är det gamla vanliga att visst är det kul att vara borta, men skönt att komma hem.  Utöver några nätter hos en kompis i Köpenhamn, så har vi sovit på vandrarhem – mer eller mindre kristliga sådana. Blir mycket packa upp och packa ner under en vecka.

Vi har hunnit med att bada i havet – dock inte så mycket som vi hoppades – se konstmuseet Louisiana söder om Helsingör, strosat omkring i Christiania i Köpenhamn, sett Torvaldsens Jesus i orginal, imponerats över det mod varmed Köpenhamn bygger nytt (ett fasntastiskt operahus, en teater, spektakulära bostads- och kontorshus mm), strosat runt i Skanör-Falterbo, ”balanserat” på sveriges sydspets i Smygehuk, halvt blåsit omkull vid Ale stenar och druckit äppeldryck i Kivik. Halvt skamset måste jag erkänna att detta var mitt premiärbesök på Österlen. Återvänder gärna till den här landsändan. Charmiga miljöer i exv. Ystad med roseninhängnade gator och gränder.

Upplösningen av Gustavs handbollsspel i Göteborg/Partielle Cup blev en riktig rysare. Vi såg två matcher på lördagen då Eskilskillarna vann och säkrade en finalplats i Lisebergshallen. Finalen spelade grabbarna mot ett göteborgslag – dock var vi flest eskilstunabor i hallen. Efter ett bitvis lite vingligt spel tog ändå Gustav och grabbarna hem segern. Inte ett öga var torrt…kul att få vara med om detta. Självklart allra roligast för killarna som varit i final tidigare men ”bara” blivit silvermedlajörer. Visst är det kul att vara med, men roligare att vinna…Idrott är inte bara lek. Nu stod dom där med sina guldmedljer och segerpokalen. Även Anton fick sin medalj efter att ha puschat laget från bänken. Mer än så tillät inte hans opererade knä. Segern i Göteborg är resultatet av alla de timmar laget lagt ner på mödosam träning. Ett gnetande utan dess like. Nu väntar mera träning…hur orkar dom? Kan tänka mig att det ändå går lätt att löpa runt i Vilstaskogen samtidigt som de återkallar känslan från Liseberghallen.

 

Nu är även jag på banan igen och återkommer med reflektioner kring det jag hör och ser.

Annonser

One Response to Guld med hem i bagaget

  1. Steve skriver:

    Kul att killarna vann! Hälsa och gratulera. Vi är i Göteborg nu för att hälsa på vårt barnbarn. Imorgon åker vi till Värmland och stannar där drygt en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: