Betraktelse efter ett marknadsbesök

En av helgens attraktioner är Malma marknad i Malmköping. Trots att vi bott tretton år i Eskilstuna har vi aldrig kommit iväg till Malma marknad tidigare. Jag måste säga att det var ett kul besök. Malmköping fullständigt invaderas i dagarna tre. När vi åkte från Malmköping mitt på dagen idag sträckte sig bilköerna säkert mer än 1 kilometer mot Eskilstuna – genom tre rondeller och så lite till. Kön från Flensvägen såg vi inte var den slutade. P-vakterna hade det riktigt svettigt. Bara P-verksamheten syns som en god verksamhet – 60:- för att parkera. Bara att gratulera idrottsföreningen i Malmköping som står för arrangemanget.

Malma marknad lever verkligen upp till alla ens föreställningar om en marknad. Där finns allt det man inte visste fanns och det man inte förstått att man behöver. Allt sån´t där som man inte hittar i en vanlig affär.

Ligger man i och går tillräckligt många varv så vore det säkert möjligt att äta sig mätt på små smakprov av rökt korv, torkat renkött, rökt forell, bröd av diverse slag och uppe på det brända mandlar. Till det äppelcider som IOGT-NTO bjöd på. Ett riktigt skrovmål om man ville. Till det ett tivoli med lottstånd och sockervadd. Vad mer kan man önska sig en lördag mitt under semestern? Blev nästan överraskad över hur kul jag tyckte det var.

Där fanns också alla dessa spirituella försäljare som demonstrerade skärmaskiner av olika slag. Alla de där manickerna som man kan göra rent häpnadsväckande kreationer av med en tomat eller en gurka. Där fanns dom som sålde snus i lösvikt, hantverk från Sörmland och importerat från Korea. Det är lätt att ryckas med av kommersen. Se´n är jag inte säker på att det man köper alla gånger lever upp till det man gjort sig en föreställning om när man bl.a. såg dessa engagerade små demonstrationer. Vi får se hur det går med den knivslip vi köpte för 100:- – den som närmast framställdes som ett underverk i sin bransch. Rår den på våra slöa knivar så får jag anse det som en god affär.

Det är en ren fröjd att bara gå omkring och titta på folk. Så många olika typer som söker sig till markanden – en del av dom blir som ivriga barn, upprymda av allt det som bjuds ut. En del att kategorisera som närmast orginal.

Utöver knivslipen kom vi bl.a. hem med tunnbröd från diverse ställen i Norrland – tag tre för 60:- eller fem för 100:-. Inte gjorde det stor skillnad på att köpa tre jämfört med om vi köpte fem…Jag vet inte vad det försäljningsargumentet bestod av? Så ett läderbälte från Gnosjö och ett par godisremmar till grabbarna. Ett lyckat marknadsbesök må jag säga! Rekommenderas!

Annonser

One Response to Betraktelse efter ett marknadsbesök

  1. Steve skriver:

    Det låter gott med tunnbröd. 🙂
    Det är intressant att följa din blogg. Du är valdigt flitig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: