Ola Salos ”Sommar”

Lyssnade en bit på Ola Salos ”Sommar” i dagens P1. Det blev både lite Melodifestival och ”Jesus Christ Superstar”. Också lite om hans basillskräck och hyperkondri. Förstår att jag missade en hel del av det övriga. Ges ju dock en chans till ytterligare en lyssning i kvällens reprissändning.

Den stund jag lyssnade handlade bl.a. om hur Salo tog sig ur det turnéliv som höll på att kosta honom livet. Han for till Indien och ett ashram i ett hinduistiskt sammanhang. Mycket finns att säga om denna typ av flykt jag kan tycka det är, att dra till Indien för att uppnå nå´n typ av lugn och harmoni i livet. Det låter sig göras av dom som har ekonomi för en så´n resa. För dom flesta av oss gäller att finna livsrytmen i vårt vardagssammanhang. Att i allt det som upptar vår dag avsätta tid för att ”koma till sig själv”. Känns som att detta är en större utmaning än att åka till Indien. Inte så flashigt och sommarprataraktigt, men det är vad som gäller.

Jag fäste mig vid en sak som Ola Salo sa, och det var orden: ”I kontinuiteten finns en andlig dimension”. Vad han avsåg var de små återkommande rutinerna i vardagen som genom att de är just dagliga rutiner förändrar livet. Att gå på djupet i livet och där t.o.m finna Gud. Problemet i det hektiska turnéliv som höll på att helt knäcka honom, det var att där just inte fanns dessa rutinmässiga handlingarna som gav livet en rytm.

Jag kan tänka som Ola Salo om det vi i kristen tradition talar om som daglig bön och bibelläsning. Poängen är just kontinuiteten – inte hur länge vi ber eller hur många versar du läser. Grejen är att vigör det till en daglig handling att ta tid för eftertanke och reflektion. Att dessa små handlingar får sätta sin prägel på varje dag. Detta bidrar till att förändra livet – och då är det möjligt att hitta en harmoni i livet, utan att åka till Indien! Var så säker!

Annonser

One Response to Ola Salos ”Sommar”

  1. Nilla skriver:

    Ola är en klok och vis man.
    Ett mycket bra sommarpratsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: