Att samtala eller inte samtala…det är frågan?

Ett par dagar i rad har Aftonbladet rest den i politiska sammanhang tydligen så principiellt viktiga frågan om vem man samtalar med. Häromdagen uppmanade AB bl.a. det svenska ordförandeskapet i EU att etablera en samtalskontakt med Hamas. De flesta är överens om att det var ett fatalt misstag när världssaamfundet efter det korrekt genonmförda valet på Västbanken och Gaza vägrade att om så, ta i Hamas med tång. Det var inte politiskt korrekt att tvingas ses på en bild med reprersentanter för Hamas. Nästan lite genant var det för politiker världen över att tvinags erkänna att folket valt företrädare som man inte var beredda att möta. Som om det vore farligt att prata med Hamas-företrädare. Ibland räcker det inte ens med ett korrekt genomfört val för att beveka de som utsett sig till världspoliser.

Idag skriver Aftonbladet om expresidenten Bill Clintons Nord-Koreabesök då han förhandlat loss två jornalister som suttit i nordkoreanskt fängelse. Nu är det några som surnat till och tycker att detta var som att förhandla med terrorister. Detta borde inte ens en expresident ägna sig åt. Fy skäms  Bill Clinton!

Visst är det lite av sandlådenivå på det politiska livet. Om du inte är snäll och gör som jag vill så pratar jag inte med dig. Så det så…! Inte så särskilt märkligt att det pågår konflikter världen över. Det går an att slå ihjäl varandra – men samtala med varandra det går inte. Något av upp och nervända världen.

Carl Bildt och andra svenska företrädare borde rycka åt sig ett initiativ och visa att det inte är smittsamt att prata med dom som man f.ö. inte delar sin politiska dagordning med. Kanske för fredens skull. ..Vore inte det ett tillräckligt skäl?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: