Livets Ord-VD önskar styra Svenska Kyrkan

Tidningen Dagen vet att berätta att Livets Ords VD -visste inte att Livets Ord har en VD – beslutat sig för att ställa upp i kyrkovalet i Uppsala. VD:n är tillika son till Livets Ords grundare Ulf Ekman. Detta är dock mindre intressant i sammanhanget. Unge Ekman har engagerat sig i Kristdemokraterna för att via deras lista i kyrkovalet väljas in i något av Svenska Kyrkans styrande organ. Ekman låter hälsa att detta gör han som privatperson och det ska inte blandas ihop med hans engagemang i Livets Ord. Detta låter sig sägas, men likväl återstår faktum att en som är upp över öronen engagerad i ett trossamfund tänker låtas sig väljas in i ett annat samfund. Hmmmmm…Kan det inte räcka med ett samfund/en kyrka? Med respekt för Svenska Kyrkan kan jag inte förstå hur den som full ut är engagerad i en församling menar sig ha anledning  att vara med i ledningen för en annan församling.

”Fallet” Ekman i Uppsala bara ytterligare illustrerar hur märkligt Svenska Kyrkan har ordnat det för sig. Jag betvivlar inte för ett ögonblick att många av de politiker som nu är engagerade som kyrkopolitiker också är aktiva i Svenska Kyrkan och djupt engagerade för kyrkans väl och ve. Men systemet med politkskt valda ledamöter i kyrkoråd m.fl. sammanhang ser ytterst märkligt ut. Ännu märkligare blir det då de som uttryckligen säger att man inte delar kyrkans tro ställer upp för att låta sig väljas som kyrkopolitiker. Frågan anmäler sig naturligtvis hur dessa ser på Svenska Kyrkan? Vad är Svenska Kyrkan i en sådan politkers ögon? O.S.A – Om svar anhålles!

Annonser

One Response to Livets Ord-VD önskar styra Svenska Kyrkan

  1. stevegrasberg skriver:

    Det är hög tid att Svenska kyrkan avpolitiseras. Då skulle vi slippa sådant här. Begreppet kyrkopolitiker är ett begrepp som borde varit borta för länge sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: