Åt folket det folket vill ha

Har haft en maildialog med redaktionen på Eskilstuna-Kuriren med anledning av mina synpunkter på alla dessa små ”kriminalitets”-notiser som Kuriren publicerar var och varannan dag. Min synpunkt är att de flesta av alla dessa egentligen är utan allmänt intresse. Det tycker dock inte Eskilstuna-Kuriren och hänvisar till att det visst har sitt nyhetsvärde att en 29-årig kille tafsat en 43-årig kvinna på brösten och mellan benen. Kuriren menar sig veta att man många söker upp de här små notiserna. Kuriren är inte mycket bättre i sin nyhetsvärdering än de s.k. damtidningarna som just öser på med det man manar att folket frågar efter. Det är ju inte direkt så att jag blir imponerad över Kurirens nyhetsvärdering. Är det på det här sättet som Kuriren vill profilera sig som lokaltidning? Det är ju inte oviktigt vad vår kära lokaltidning skriver och väljer att inte skriva om. Det Kuriren skriver bidrar i hög grad till att ge bilden av Eskilstuna – för vi tror ju att det som står i tidningen är viktigt. Eller kanske inte alla gånger…

I dagens tidning låter Kuriren hälsa att en 19-årig kille åtalats för att han i april i år burit kniv på Skiftingegången. Är det en viktig nyhet eller bara ett sätt att fylla upp en spalt där det fattas sju rader? Det är minsann inte så enkelt att få referat införda i Eskilstuna-Kuriren, men polisen tycks ha tumme med redaktörerna på E-K.

Annonser

One Response to Åt folket det folket vill ha

  1. Steve skriver:

    Det var ju intressant att EK i alla fall har reagerat. Man slås ju av att hel del av det redaktionella materialet är från olika källor, ofta samma som alla andra lokaltidningar. Öppnar man andra lokaltidningar på andra platser så ser man hur mycket som är gemensamt mellan olika lokaltidningar. Det som återstår om man tar bort det där väldigt lokala notiserna, som EK anser att vi vill läsa, så är det inte så mycket. Samtidigt skulle jag nog sakna lokaltidningen om jag inte hade den i brevlådan på morgonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: