Vi vet vad vi behöver göra!

Ikväll har vi dragit igång årets kampanj för Världens Barn. Det blev en kväll med bra ”klös” i – bra med folk och stor entusiasm.  Kampanjen bygger på att vi är många – både enskilda och organisationer – som samverkar. Världens Barn- kampanjen är förmodligen den bredaste plattformen i Eskilstuna där enskilda, föreningar och organisationer, kyrkor och företag möts kring ett och samma mål.

Nytt för 2009 är att Eskilstuna kommun är med på ett hörn. Vi hade hoppats på mer. Vi får jobba vidare med den frågan till 2010. Vi tycker att Eskilstuna Kommun skulle förstå värdet i att uppmärksamma den roll som kommunen kommit att få i Världens Barn-sammmanhang. Vi nämns med stor respekt i media och bland andra kommuner i landet. Många undrar hur vi gör för att lyckas så väl. Tre år i rad har vi utsetts till bästa storstadskommun. Vi har spelat i en division för oss själva. Ingen av landets storstadskommuner kom inte ens i närheten av de 14.50/kommuninnevånare vi samlade in 2008. Vi tänker göra om detta nu 2009 och på nytt ordna en diplomutdelning. Vi vill se kampanjgeneralen Peter Hjukström i Eskilstuna ett år till!

Det viktigaste målet för Världens Barn-kampanjen är att med det vi samlar in göra skillnad för världens barn. Vi är så kaxiga att vi menar att varje krona vi samlar in bidrar till att göra skilland för barn utöver världen. Detta är utgångspunkten för oss när vi under de 6-7 veckor vi har framför oss av kampanjarbete kommer att möta eskilstunaborna för att be om en gåva. Vår målsättning är att inte en enda eskilstunabo ska kunna säga att man inte fick en möjlighet att vara med och bidra.

Vårt mål för 2009 är att nå åtminstone en bra bit upp mot det vi samlade in 2008. En bit över 1 miljon kronor borde det bli. Mycket hänger på hur många böcker – Väldens Barns novellsamling – vi kan sälja. Vi har stordåd på gång och lyckas vi med det, så blir årets insamling något utlöver det vanliga – ett år vi sällan ska glömma 0ch många kommer att tala om.

Vi hoppas också få till ett samarbete med stadens idrottsliga stolthet – handbollslaget GUIF. GUIF spelade SM-final i våras och kom hem med ett hedervärt silver. Nu går både vi och GUIF för guld! Härligt!

Med kvällens kick off är vi igång. Nu är styrkorna formerade och nu är det ett envist jobbande som gäller. Vi vet vad vi behöver göra och vi vet hur vi ska göra det. Vi har nämligen gjort det förrut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: