Nu är även media med på tåget

IMG_4455

 

Gårdagskvällens upptakt för Världens Barn-kampanjen i Eskilstuna sätter idag sina spår i såväl lokala media som riksmedia. Entusiasmen från i går kväll sprider sig. Såväl Eskilstuna-Kuriren som Folket skriver och skildrar i bilder det som hände. Båda dessa artiklar är en viktig signal till eskilstunaborna att nu är vi igång igen.

Tidningen Dagen skriver på sin webbtidning om vår satsning. I mitt samtal med journalisten fanns både en fråga och beundran över den resa vi gjort från att ha parkerat oss på jumboplats 2004 till att nu tre år i rad toppat storstadsligan. Rubriken i Dagen borde väl få staregerna i Eskilstuna kommun att gnugga händerna: ”Eskilstuna vill bli bäst på välgörenhet igen”. Det är minsann inte var dag Eskilstuna får den här typen av rubriker i media. Jag tänker att den här rubriken mer stämmer överens med hur flertalet i Eskilsuna är och tänker än de som bidrar till våld och kriminalitet. Det är fantastiskt vad några förhållandevis få kan korpa åt  sig av rubriker och spaltmetrar. Upp till kamp för andra rubriker i media!

Kan kanske tycka att ordet ”välgörenhet” inte riktigt ligger helt väl i munnen. Det känns lite ”kletigt” och ett synsätt på framför allt den som får som någon som står med mössan i hand och tigger. Vi andra idkar välgörenhet. Känns inte helt klockrent. Mer än så här handlar det i grunden om en solidaritet med världens barn, och en insikt om att vi i hög grad såväl är en del av världens problem som dess lösning. Vi bidrar genom vårt sätt att leva till brister i andra delar av världen, samtidigt har vi nyckeln till ett annat sätt att fördela jordens resurser. Sanningen är ju att det inte saknas mat, vatten och annat vi behöver. Problemet är att våra resurser är så ojämt och ojämlikt fördelade. Detta borde vi kunna göra något åt. Världens barn-kampanjen ser jag som en del i denna gigantiska förändringsprocess. Visst är det liter kaxigt att tro att det som i det stora hela naturligtvis bara är småsmulor ändå är ett viktiga bidrag till att förändra världen.  Hur ska vi annars orka engagera oss om vi inte tror att det är så. Det finns alldels för många tappade ”sugar”.

Jag håller med kampanjgeneralen Peter Hjukström som i ett alldeles nytt nyhetsbrev skriver: Varje bidrag är viktigt, varje krona kan göra skillnad – därför att varenda unge räknas!”

Nu är stenen satt i rullning och de oranga bössorna är på väg ut på sta´n. Så spännande det ska bli!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: