Äntligen dax…med förhinder

Efter en lång försäsong är det äntligen dax för handbollen att dra igång sin tävlingssäsong. Vibrationerna från GUIF:S slutspel och finalen i Globen  känns inte särskilt långt borta. En fantastisk idrottsupplevelse – och en prestation att komma hem med en silvermedalj. Inte många hade tänkt sig att GUIF skulle vara med och kriga om guldmedaljen.

Smolk i silverbägaren var det att kommunens företrädare inte tyckte att detta silver var bra nog för att fira på torget. Så snålt att inte förstå vad detta gav för uppmärksamhet åt sta´n. Känner igen detta när vi försöker få kommunen med i Världens Barn-kampanjen. Det är nästan omöjligt att få kommunen att förstå vilken goodwill som kommunen får utan att man gör egentligen nån´ting. Ändå kör man snålspåret och uppträder som om ingenting hänt. Det blev närmast patetiskt när GUIF-arna hyllades på en tämligen tom parkering utanför ICA Maxi. Än mer patetiskt blev det när Jonny Lundgren som kommunens företrädare gav spelarna varsin kortlek…Kom igen Eskisltuna kommun!

På söndag spelar GUIF sin första elitseriematch för den här säsongen. Orosmolnet verkar vara att det tycks bli svårt att få tag på biljetter till hemmamatcherna. Är det inte dax för kommunen att fundera över hallfrågan? Lite komiskt med Tunavallen som inte utnyttjas särskilt ofta. Flott arena med kass fotboll. Det är något utöver det vanliga att vara på plats när Sporthallen är fullsatt och en stämning som mäter sig med engelska ligamatcher i fotboll.

Annars är det stan´s andra handbollsklubb – HK Eskil –  som upptar familjen Ydrefors engagemang – där grabbarna spelar.IMG_5049 Herrlaget har avancerat till allsvenskan. Detta innebär att vi i Eskilstuna har lag i herrhandbollens båda högsta serier. Blir spännande att se hur det går när Eskils herrar ska mäta sig med lag som ligger snäppet under elitserien. Nytt för Gustav är att han fått ett kontrakt med klubben. Nu gör han inte hur han vill – andra krav på träningsnärvaro mm. Träningar 4-5 gånger i veckan och ofta match varje helg. Nu är det inte bara lek…det var förresten länge sedan det bara var lek.

IMG_5037Fortfarande kommer vi ihåg jublet från sommarens Partillecup då Eskils U 21-lag tog hem guldpokalen i finalen. En fantastisk känsla för grabbarna att få ta emot pokalen. Nu finns den att se i Sporthallens foajé.

Till helgen åker vi till Ludvika där herrjuniorerna spelar sina första matcher i USM. SM-spelet spelas i fem steg. Vinner laget i steg 1 går man direkt vidare till steg 3. Vi tror inte det ska vara något problem med detta. Problem är det däremot för Gustav som har ett ömmande knä. Blir förmodligen inget spel. Anton är inte helt återställd efter en miniskoperation före sommaren. Förhoppningsvis spel för Anton. Han prövar ikväll i en träningsmatch. Både Anton och Gustav har god hjälp av GUIF:s sjukgymnast Jonas Andréasson. Bra med riktigt professionell hjälp. Knän och ben ska ju räcka till för mer än handbollen och längre än en handbollskarriär.

Annonser

One Response to Äntligen dax…med förhinder

 1. Bengt Strandberg skriver:

  LAGOM ÄR BÄST
  Eskilstuna har den bästa handbollspubliken i landet. Hallen är välfylld. GUIF har ett högt publisnitt per match. Publiken sitter nära planen och kan följa med i spelet.
  Några gånger per säsong är hallen utsåld. Ska man bygga en större hall för dessa få tillfällen, en hall som riskerar att vara halvfull resten av säsongen? Se på Globen. Djurgården och AIK spelar ishockey i en ödslig hall, mer lämpad för andra ändamål.
  Nej. Behåll den goda stämningen i Sporthallen. Det är bara bra att det blir lite tryck i biljettförsäljningen och att man några gånger om året får köa för att se bra handboll.
  Nya anläggningar som Tunavallen och motorstadion i Gröndal skrämmer. Dyra anläggningar och dålig eller ingen idrott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: