Ett PS om niqab och allsvensk handboll

I förra veckan publicerade DN ett principiellt viktigt inlägg i den sk niqab-debatten. Det handlar om kvinnan som anmält Åsö vuxengymnasium till Diskrimineringsombudsmannen därför att hon förvägras att bära sin nästan helt täckande klädsel i skolan. Dilsa Demirbag-Sten skriver på DN debatt att lika lite som hon kan hävda rätten att gå klädd i bikini i moskén, kan Alia Khalifa hävda rätten att gå klädd i sin niqab överallt i samhället. ”Kraven på religiöst motiverade undantag från klädkoder ingår i en större global trend där islamister flyttat fram sina positioner. Läs artkeln! Det måste vara möjligt att få föra en debatt som den här utan att den ska uppfattas som invandrarfientlig. Ibland blir vi svenskar alltför blåögda i vår iver att vara förstående och generösa. Också i det här sammanhanget har vi anledning att fundera över hur vi vill ha det i samhället!

Det är tydligt att den här frågan skapar diskussion. Mina söner kom hem idag och berättade om hur man på en samhällskunskapslektion disskuterat saken. Också där skapade frågan stor diskussion. Tummen upp för en lärare som knyter en dagsaktuell debatt.

IMG_5354Det går snabbt ibland! Med ytterst kort varsel fick Anton besked om att han skulle infinna sig för att vara med i HK Eskils allsvenska lag då de mötte Önnered i lördags. Jag tror inte han hade tänkt sig att få spela, men så blev det. Som Eskilstuna Kuriren skriver idag – ”Nu kastade Eskils in blott 17-årige Anton Ydrefors i båda halvlekarna.” Ibland är det kanske lika bra att inte ha så lång tid på suig för att bli nervös och börja oroa sig. Önneredsspelarna sköt otroligt hårt. Riktiga projektiler. Anton räddade en del, men mycket var helt otagbart. Som målvakt kan man ju alltid skylla på försvaret…Hur det nu än blir med fortsättningen, så har i alla fall Anton gjort sin allsvenska debut. Är det sån´t man skriver på sitt CV eller…? Nu förlorade Eskilskillarna matchen. Två förluster på två försök. Hoppas på bättre lycka mot Tumba på söndag.

F.ö. spelar GUIF mot Hammarby på söndag eftermiddag. En rysarmatch. Då finns Världens Barn-kampanjen på plats i sporthallen. Vi hoppas få till en rejäl insamling. Både GUIF och Världens Barn-kampanjen går för guld!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: