Skvallrar du så dödar jag dig – en gång till!

Bl.a. Dagens Nyheter rapporterade igår hur den palestinska myndigheten under hård press från Israel och USA tvingats ta tillbaka sitt stöd för den rapport som för FN:s räkning gjorts om kriget i Gaza. Rapporten är skriven av den sydafrikanske domaren Goldstone. I rapporten beskriver Goldstone de övergrepp som begicks av såväl israelisk militär som Hamas. Goldstone föreslår att krigsbrotten ska granskas av den Internationella brottsmålsdomstolen.

Israel har reagerat med fullkomligt ursinne mot rapporten. Israel hävdar att man har den mest moraliska armén av alla och ser det snarast som förtal när nå´n menar att dess pojkar och flickor skulle kunna göra något av det de anklagas för. Israel har jobbar hårt för att få det dithän man nu lyckats med: att hålla Goldstones rapport undan från FN:s säkerhetsråd.

Nog är det något märkligt – försiktigt sagt – att Israel först slår sönder allt och alla på norra Gazaremsan och gör sig skyldig till ett antal övergrepp. Vi vet ju att det är så, via ett antal olika rapporter. Så tvingar man den palestinska myndigheten att delta i ett spel som går ut på att mörka rapporten. Nog är det magstarkt! Makten – övermakten – tar till alla medel för att inte behöva stå till svars för det man gjort. Israel har hotat den palestinska myndigheten med att helt frysa sina samtal. Inför det hotet backar palestinierna. Först slår man med den ena handen – så hotar man att slå  till även med den andra om den palestinska myndigheten ”skvallrar”. Så lågt! 

Hela denna, smått smutsiga kampanj, säger något om förutsättningarna för samtalen mellan Israel och den palestinska myndigheten. Israel gör i stort sett som man vill. Hur ska något komma ut ur en process som präglas av dessa förutsättningar, där en part tillåts att hela tiden diktera villkoren. I vilket annat sammanhang skulle detta tillåtas?

Annonser

2 Responses to Skvallrar du så dödar jag dig – en gång till!

  1. comitis skriver:

    Bra frågeställning…

  2. adamD skriver:

    Berätta om en rapport om övergrepp som grundar sig på opartisk observation, det går nämligen inte att finna någon sådan.

    Titta gärna på detta klipp där brittiske översten Richard Kemp talar inför det fruktansvärt korrupta ”FN:s råd för mänskliga rättigheter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: