Nu vet jag hur man samlar in 100.000 kr.

Trött men lycklig! Det är dagen efter den stora Världens barn-konserten i Eskilstuna. En överfull Konserthall – upp mot 550 personer. Konserten började kl.19.00, men redan 17.30 började folk komma för att ställa sig i kö. Förväntan i luften.

Konserten genomfördes i ett samarbete med Kommunala Musikskolan. Gardet spelade och några av Musikskolans barnkörer sjöng. Några av barnen spelade. Kvällens kändisar var Towa Carson och Christer Lindarw. Kvällens överraskning var Babsan i stor rosa peruk – till publikens stora glädje. Det blev show på hög nivå. Man behöver inte älska de här två dragartisterna för att tycka att det nummer de gjorde som Malena Ernman och Carolina af Ugglas var oerhört underhållande. Storstilat av Christer Lindarw i rollen som sclagerfinalsjungande af Ugglas i gröna stövlar. Så kul! Till detta ett utmanande och uppfordrande tal av Världens Barns kampanjgeneral Peter Hjukström. Till detta lite Walter Kurtsson – lokal underhållare – som ”hetsade” runt i pausen, liksom en av eleverna på Stålforsskolan som agerade konferenciär och hela tiden matade på med uppgifter om situationen för världens barn. Så bra! Så bra! Underhållning och allvar i en god blandning!

Från S:t Eskilskyrkan ansvarade vi för servering, garderoben och bokförsäljningen. Det var bitvis en svittig uppgift, men vi var många som delade på arbetet.

Det där med de 100.000 kr då? Summan av biljettintäkterna, serveringen, garderoben och bokförsäljningeen inbringade nära 100.000 kr. 100.000 kr rakt in i insamlingen till Världens Barn. Inte en enda krona som går bort för att täcka någa kostnader. Allt skänkt eller betalt via bidrag. Ett annat sätt att beskriva det är att säga att dessa 100.000 kr är resultatet av hängivna och envisa medarbetare i Världens Barn-kampanjen, media på vår sida samt mer än 500 eskilstunabor som visste att man gjorde en insats för världens barn samtidigt som man fick en måndagskväll man sent ska glömma.

En kväll och 100.000 kr in i vår insamling! Känns nästan overkligt. Lägg till detta resultatet från en succéartad insats i Sporthallen i söndags eftermiddag då GUIF mötte Hamarby, en dagskassa från Pingstkyrkans Second Handbutik, en Familjekonsert i S:t Eskilskyrkan samt en helg av intensiv bössinsamling. Säg inte annat än att Eskilstuna är på fötter för Världens Barn-kampanjen. Vi är på god väg att försvara vår titel som ”Årets storstadskommun” i Världens barn-sammanhang. Mot slutet av veckan vet vi ungefär hur mycket vi samlat in. Vi satsar att nå nära 1 000 000 kronor. Fantastiskt många nollor för att fånga in eskilstunabornas hängivenhet och givmildhet.

Det var med ett leeende på läpparna som Bibbie och jag somnade i går kväll. Så där lycklig som man kan vara efter att ha fått arbeta på ett par timmar och fått bidra till att så mycket viktigt hänt! 100 000 kr. gör verkligen skillnad för många av världens barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: