Yes – vi vann!

Måndag förmiddag och jag är trött efter en intensiv helg – men allra mest lycklig över allt det jag varit med om. Karlskogaturen till äventyrshuset Boda Borg med de 14 konfirmanderna. Som att släppa ut en hög med ystra kalvar på grönbete. Kul gäng! Corazons 10-årsjubileum. Ett riktigt födelsedagskalas med ballonger och tårtbuffé. Gudstjänst i går förmiddags och ett ekumeniskt kvällssamtal. Meningsfulla möten och samtal om det som är viktigt i livet.

VB-loggaGenom alla de här samlingarna har glädjen över slutresultatet i Världens Barn-insamlingen legat med. Underbara Eskilstuna! Ett nästan osannolikt resultat – nästan 1.300.000 kr. Gillar att skriva ut hela beloppet med alla nollorna. Se så maffigt det ser ut – 1.300.000 kronor. Mer än 13.30/kommuninnevånare. Ett minst sagt strålande resultat. Sanslöst!

Dessa 1.300.000 kronor är resultatet av att vi varit många som gått samman kring en och samma sak. Många som låtit sig entusiasmeras och förstått värdet av att det man själv och sin organisation kunnat bidra med bidrar till storverk när det sker tillsammans med andra. På nå´t sätt måste vi från kampanjledningen kommunicera detta med alla som varit involverade i kampanjen. Vi får försöka få till något utöver det vanliga när vi nå´n gång senare under hösten för fjärde gången ska få ta emot priset som Årets storstadskommun från Världens Barn-generalen Peter Hjukström. Förslag mottages med tacksamhet!

IMG_5269Jag är helt upptagen av detta hur så många varit med och hur eskilstunaborna demonstrerat sin givmildhet. Världens Barn-kampanjen är på många sätt med om att förändra bilden av Eskilstuna från att ha varit en stad med en ganska bräcklig självbild som mest handlar om kriminalitet och våld, till en stad fylld av generositet. Låt den generositet som präglat Världens Barn-kampanjen få sätta spår i också annat i Eskilstuna! Vi kan – vi har ju bevisat det!

Det som inte alls blivit som vi tänkte oss är samarbetet med kommunen. Jag har inget skäl att inte tro på den goda vilja som uttaltas, men när det var dags för ”verkstad”, så blev det nästan ingenting. Som om politiska beslut inte hade nå´n inverkan på tjänstemannainsatsen. Jag är mest bekymrad – och faktiskt vemodig – över den oförmåga kommunen visat när det gäller att knyta an till en kanmpanj och en armé av frivillginsatser som den i Världens Barn. Det är som om tre års framgångsrikt kampanjande inte nått in i Stadshusets korridorer. Varför hänger inte kommunens stratger på – av eget initiativ. Inser man inte vilken goodwill detta skapar för kommunen? Som att man tror att har man inte själv kommit på ideén så är det inget att satsa på. Vi har inte bett om pengar. Vi har bett om att få en del av den arena kommunens organisation är för information. Vi har bett om att få hjälp med kontakter in i kommunens organisation. Vi har bett om att få komma intill med information om möjligheten att stödja Världens Barn-kampanjen genom att köpa novellboken. Jag tror det blev ca.150 bokköp. Bra det – men det var ju mer vi tänkte oss. Hur tänker ni – ni som har hand om kommunens strategi när det gäller att tydliggöra och synliggöra det som gör Eskisltuna till en bra stad att leva i? Fundera över hur en kommun kan visa uppskattning för dets om görs som rena frivilliginsatser! När får vi se detta på tavlorna ute på E-20?

IMG_5281Att det inte blev som vi tänkt i realtion till kommunen, det får vi försöka reda ut i vår utvärdering, men det förtar ändå inte den oerhörda glädjen över den satsning vi tillsammans med eskilstunaborna gjort för Världens Barn. Underbara Eskisltuna!  1.300.000 kronor som gör skillnad för världens barn. Makalöst!

Annonser

One Response to Yes – vi vann!

  1. Steve skriver:

    Vi får hoppas att någon tjänsteman i Eskilstuna kommun läser detta. Samtidigt tycker att det får prestera ett bättre samarbete om de ska snylta på framgången för all de som trots allt engagerat sig i insamlingen. Som du m.fl. Bra jobbat – utan det engagemang som ni visat hade inte detta hänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: