Mycket handboll nu!

Nu laddar vi i familjen Ydrefors för en helg med bl.a. mycket handboll. Gustav och Anton spelar steg 4 i Herrjunior-SM. Matcherna går här i Eskilstuna – i Sporthallen på lördag och Ellfolk Arena i Torshälla  på söndag. När det nu kommer till steg 4 så är man 20 lag som slåss om 8 platser i det sista steget – steg 5. Det är då det avgörs vilka herrjuniorer som är bäst i landet. HK Eskil är rankat som nummer 12. Vi får se hur det går. Det är lite av att slå i underläge som gäller.

HK Eskil har en gammal tradition av att fostra fram duktiga ungdomslag. För några år sedan spelade GUIF och HK Eskil final i det årets ungdoms-SM. Fantastiskt att finalen kom att gå mellan två Eskilstuna-lag i just Eskilstuna. Efter att så många steg med så många lag från norr till söder mötts, så visade sig finalen stå mellan GUIF och HK Eskil. En rafflande match i en alldeles överfull Sporthall som GUIF till slut tog hem. Ett sliver blev det i alla fall och ett erkännande till eskilstuna-handbollen. När det nu kommer till steg 4 så är GUIF redan ute ur leken. Det är HK Eskils som den här helgen ska försvara Eskilstunas handbollsära.

För den som vill följa helgens matcher kan gå in på Svenska Handbollsförbundets hemsida. HK Eskil spelar på lördag kl.12.00 och 15.00 och på söndag kl.9.00 och 12.00.

F.ö. spelar det svenska handbollslandslaget en sista avgörande match i kväll i EM. Nu är det vinna eller försvinna som gäller. Det har inte gått något vidare bra så här långt. I kväll är det Tyskland som gäller. Det är sannerligen mycket handboll nu. Kul för den som tycker det här är bland det roligaste man kan se på i sportväg. Intensivt. Engagerat. Nära. Mycket mål. Dessutom en varm hall att sittas inne i. Inte kul att vara bandyfantast den här vintern…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: