Tack och goodbye!

Så är denna handbollshelg till ända! Med ungdoms-SM i Sporthallen och Ellfolk Arena i Torshälla. Så spännande det blev, ändå räckte det inte till. HK Eskils herr-juniorer vann två matcher och förlorade två. När laget förlorade med bara ett par bollar i sin sista match trodde alla att det var definitivt slut. Hoppet om ett avancemang visade sig inte vara långt bort då en efterföljande match slutade helt osannolikt jämt. Så avgjordes alltihop i den sista matchen och HK Eskils chans låg i att ett lag från Helsingborg slog Skånela från Märsta. Rena nagelbitarscenariot. Matchen stod lika i halvtid. Se´n gjorde Skånela slut på spänningen då man drog ifrån och vann till slut. Självklart chansartat att försöka vinna på andras resultat. Det har hänt förr, men den här gången gick det inte. Trots allt har laget gjort en fantastisk insats. Laget har spelat tämligen jämt med några av landets bästa herr-juniorlag. Kanske är det t.o.m. så att något av de lag grabbarna mött i helgen står där som mästare senare i vår. Gustav blev i en av matcherna utsedd till sitt lags bäste spelare. Bra med en tröja till i samlingen av Matchens lirare-tröjor. Kul som trofé!

Med den här helgen har Gustav och Anton avslutat sin karriär som ungdomsspelare. Nu är det seniorsvängen som gäller med HK Eskils allsvenska A-lag och B-laget Tuna i div.3.

 Lite nostalgiskt har vi pratat om allt det grabbarna varit med om under åren som ungdomsspelare. Så oerhört mycket spännande det varit. Enskilda matcher. SM-spel. Partille Cup m.m. Resor kors och tvärs över stora delar av landet. Så mycket kul med kompisarna i laget.

Reflekterar själv över den tämligen tuffa skola idrotten är. Jag tänker på detta att förlora och så repa nytt mod för att komma igen. Att inte bara ge upp, utan se att det är nya tag som gäller. Jag tror att den kille och tjej som får öva sig i också detta går stärkt vidare i livet. Visst finns det anledning att ha en massa synpunkter på idrotten som sammanhang för ungdomar, men visst är det mycket bra som görs. Lätt att bli imponerad över alla dessa hängivna ledare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: