Världens Barnkampanjen i Eskilstuna breder ut sig

Hur fort kan det gå – från det att vi i Eskilstuna tog emot priset som årets storstadskommun i december till nu i augusti då vi drar igång årets kampanj för Världens Barn. Nu är vi igång! Igår hade vi årets upptaktsträff. Jag hoppas att alla gick därifrån rejält utmanade.

Efter sådär tusen sorger och bedrövelser har vi fått kommunen med på vagnen. Vi har verkligen jobbat på för den här saken. Vi har närmast tyckt att det varit genant att kommunen haft så svårt för att säga att man vill vara en samarbetspartner i kampanjen. Nu är vi där. Igår presenterade Jimmy Jansson hur det här ska gå till. Kommunen köper en hoper böcker, ställer kommunannonserna i Folket och Eskilstuna-Kuriren till vårt förfogande och erbjuder plats på de stora informationstavlor som står utefter E-20. Jag hoppas att vi kan komma längre i det här samarbetet, men så här långt har vi baxat kommunen inför årets kampanj.

Jag tror det är alldeles avgörande för en kommun som Eskilstuna att vi förmår samla oss kring en kampanj som Världens Barn, där vi tydligt uttrycker att vi bryr oss också om andra. Det räcker inte med att ordna det bara för oss som bor här. Vi har anledning att öva oss i att bry oss. De framgångar vi skördat fyra år i rad då vi varit överlägsna när det gäller att samla in pengar till Världens Barn bidrar till att påverka vår självbild. Eskilstuna är en stad fylld med generösa männiksor. Det är inte främst slagsmål på Fristadstorget som gäller.

2009 samlade vi in ca.1.3 miljoner kronor – ca. 13.30 kr/kommuninnevånare. 2009 var det ekonomisk kris i landet och vi var osäkra på hur det skulle gå. Visst var det väl så att en och annan höll i sina pengar. Nu är det annat ljud i skällan. Förhoppningsvis ska detta kunna spilla över i vår insamling till världens barn. Behoven har inte blivit mindre. Vi påminns om det när vi ser bilder från översvämningskatastrofen i Pakistan. Bättre tider och förfärliga katastrofer – detta borde innebära en rejäl skjuts framåt för årets Världens Barn-kampanj. Låt oss hoppas att det blir så!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: