Länge leve Näshulta kulturdagar!

Det blev en fantastisk kväll i går med konsert och invigning av Näshulta kulturdagar. Vi lyssnade till Vibafemba. Gruppen intog scenen utan musiker men fick det att låta som om man ändå hade en orkester nån´stans. Fantastiskt vad dom får till med bara sina stämmor. Det blev precis som man förutskickat en kväll i skrattets och eftertänksamhetens tecken. Skönsång och mellansnack i en smalfull och njutbar kompott. Galna infall och inte alltid så väl förberedda mellansnack. Men det funkar en kväll som denna på utonhusscenen vid Haneberg säteri.

Lika faschinerad som jag är över själva konserten, lika faschinerad är jag över en satsning som dessa kulturdagar. Det är som om en hel bygd beslutat sig för att få hela Sörmland att ta sig dit. Man är onekligen på väg att lyckas. En hoper driftiga människor som går samman och skapar något alldeles enastående. Nytt för i år är att man gjort om en del av ladan till konsthall. Så smakfullt gjort. Enkelt  men oerhört effektfullt. Bara den värd en resa.

Nu fortsätter dessa kulturdagar hela veckan. Lika ambitiöst som det startade i går kväll. Det hela avslutas med ”Östen med Resten”. Gläder mig åt att det var första kvällen jag var där och inte förvisda till denna – i mitt tycke – väl hejiga avslutning.

All credit till alla i Näshulta som gått samman för att göra dessa kulturdagar till en stor upplevlese. Ett bra exempel på att landsbygden minsann inte finner sig i att förklaras som mer eller mindre död. Länge leve Näshulta kulturdagar! Riktigt länge!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: