World Scout Jamboree – nu är det skarpt läge!

Nu är vi på gång – ”tjuvstartat” – som ett TT-telegram uttrycker det. Som om ett enormt maskineri varvar upp. Så mycket av förberelsearbete som finslipas. Samtidigt som internationella volontärer slussas in på lägerområdet. Jättelika tält som byggs upp. Hela tältstäder som nu tar form. Tidningen DAGEN skriver om det här.

I går kväll fick vi upp vårt eget tält. Känns som att här gäller det att ordna med nåp´n typ av fast plats i detta stora sammanhang. Det har vi gjort och sovit gott i natt. Hoppas att det fortsätter på det viset. Inser att det kommer att bli et köande in  till den Staff-matsalen – detta jättelika tält, kanske det största på hela lägeromnrådet ( 8 000 kvadratmeter).

I Camp in Camp-departementet jobbar vi med att ca 20 000 scouter under tre dagar ska transporteras ut till mindre läger i Skåne och södra Småland. Under tre dagar är ca 150 bussar igång. Samtidigt ska ca 2 500 scouter skjutsas ut för att under en dag gå en del av Skåneleden – Hajk in Camp. En stor del av Jamboreen bygger på att alla internationella deltagare ska få del av svensk natur. Idag har vi samplanerat med den grupp som har hand om logistiken. Mycket handlar om att rätt personer kommer till rätt ställe, och att vi får med oss alla tillbaka till Jamboreen.

Tänker att Jamboreen också skulle kunna kallas för Computer Jamboree. Så oändligt många datorer som är installerade och uppkopplade. Nästan inget görs här utan att det är registrerat i någon databas. I Jamboreens hökvarter jobbas det frenetiskt bland alla uppställda datorer. Jag tänker att allt detta är till för att skapa en god upplevelse för alla dom som är på väg hit.

I morgon – tisdag – anländer cva 4 000 svenska deltagare – bl.a. några från Eskilstuna och SMU i S:t Eskilskyrkan. Då blir det verkligen skarpt läge. Då kommer det stora lägerområdet att byggas på med flera bebyggda områden. Har ännu inte haft chans att ta mig runt för att se allt det man kan ana på håll. Vi har en hoper cyklar till vårt förfogande. Får låna en för att cykla runt för at förstå vad det här går ut på.

På onsdag kommer alla intgernationella deltagare. På onsdag kväll är det meningen att vi alla 39 000 deltagare ska vara på plats. På torsdag kväll sker den stora invigningen. Då ska vi samlas alla 39 000 på det stora arenaområdet. Ska bli en stor upplevlese.

Ta emot den här första hälsningen från det som i scoutkretsar är det största man kan vara med om. Stort är det! Större än så här kan det gärnas inte bli.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: