World Scout Jamboree – miljontals av möten

Så är det dax för Jamboreens deltagare att checka in. Idag är det den svenska delegationen på ca 4 000 scouter som anländer. Bussarna kommer i strid ström och lämnar av. Det är en stor organisation att ta emot patrullerna för att lotsa dom till den plats där man ska bo.

Det är verkligen en stor utmaning att hitta runt på det stora Rinkaqbyfältet. I går kväll cyklade vi runt det stora Jamboreeområdet, och allt blir nästan obegripligt stort. Så mycket som förbereds runt detta stora fält. Vi hittade Stockholm i Summer där våra Eskilstunascouter ska bo. Allra längst bort från Spring där vi håller till. Har aldrigt varit med om att det är längre mellan vår och sommar än här…

Inser idag att nu är det köer som gäller. Köer till toaletter och duschar. Köer till matsalen. Ja, köer till i stort sett allt man ska göra. Igår anlände de ca 8 000 international service teamare som är volontärer och går in i alla de tusentals arbetsuppgifter som ska till.

Apropå köket har jag hört idag att detta nu är Sveriges allra största restaurang. Här serveras ca 9 000 personer frukost, lunch och middag i två tält som vardera rymmer 2 000 personer. Det är klart det blir köer.

F.ö jobbar vi på intensivt i vårt projekt Camp in Camp. Så många detaljer som ska klaras ut. Ibland tänker vi att vi kanske är lite nojiga som tänker in alla möjliga katastrofscenarier, men förmodligen gör vi klokt i att i alla fall tänka igenom dom alla. Vi har bl.a. fått frågor från den norska delegationen om säkerheten på Jamboreen. Det som skett i Norge har på olika sätt satt sin prägel på upptakten av Jamnboreen. Vi har flera i Camp in Camp planning team från Norge.

Det är verkligen inte svårt att bli imponerad över ambitionsnivån i allt det som görs här. Alla är verkligen helt överlåtna till sin uppgift. Alla jobbar hårt till långt in på nätterna för att få allt på plats tills scouternas nu dyker upp. Allt handlar om att skapa förutsättningar för goda möten. Kanske möten som får betydelse för hela livat. Detta är ju Jamboreens ambition, att de här veckorna ska göra ett sådant intryck att vi aldrig glömmer det. Det är kul att få vara en del av detta.

Just nu skiner solen på oss. Det är riktigt varmt här på Rinkabyfältet. Vi håller koll på vädret framöver då vi är beroende av att det inte blir för regningt och blåsigt. Vi vill ju ha ut alla tusentals internationella gäster ut på de ca nittio lägren i Skåne och södra Småland.

Återkommer i morgon med mer från World Scout Jamboreen. Här finns mycket att bertätta om. Så oändligt mycket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: