World Scout Jamboree – ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder”

Som det har regnat idag!  Från morgonen till nu på eftermiddagen. Tidvis har det varit riktigt rejält. Men vi överlever. Det är klart vi överlever. Ett och annat blir på ett annorlunda sätt, men det är klart att det löser sig. Nattens regn gjorde att det tält som våra eskilstunascouter ligger i havererade. Men nu har vi löst också detta. I vår jakt på nya tält har vi förstått att det är många tält som inte klarade nattens regn. Nu planerar vi för ytterligare en regnig dag i morgon.

På tal om tält har jag idag sett de kanske mest orginella tälten på hela Jamboreeområdet. Det är de tjeckiska deltagarna som har ”tält” som bygger på en träkonstruktion som en 50 cm hög sarg. Ovanpå den bygger man ett tälttak. Inne i ”tältet” har man två britsar 30 cem över marken. Tre fnittriga tjejer visade mig runt och demonstrerade hur det fungerar.

Det där med de tjeckiska tälten kan vara ett exempel på hur det vi tar för givet inte alls gäller för alla. Beroende på varifrån man kommer löser man sina behov på lite olika sätt. Kul att se och spännande att få vara med om.

Läste Kristianstadsbladet för idag som bertättar om de prominenta gäster vi ska få. Kungaparet är på väg. Danmarks statsminister kommer. En vice nå´nting från Filippinerna kommer. Den japanske ambassadören är på väg. Men den svenska regeringen hade inte tänkt närvara. Fredrik Reinfelt har annat för sig låter statsrådsberedningen hälsa. Alla är upptagna. Nu verkar det som – efter diverse påstötningar – att Beatric Ask ska vara här. Vi får se hur det blir. Tänker att detta inte är så fingertoppskänsligt.

I eftermiddag har vi haft den första introduktionen för de volontärer som ska hjälpaq oss med vårt projekt Camp in Camp. Tyvärr sammanföll detta med ett ihärdigt regn. Nu söker vi lösningar för hur vi kan ordna det i morgon.

I kväll kl.21.00 ska vi ha denstora invigningen. Det är då vi ska se hur det ser ut när vi blir 40 000 i ”gropen” vid vår Arena. Spännande ska det bli. Det var här arrangörerna hade tänkt sig att Fredrik Reinfelt skulle vara med och hälsa alla oss 39 000 deltagare från 150 länder välkomna till Sverige. Men det har han inte tid med…Det ska bli en häftig kväll. Hoppas att det håller uppe ett par timmar till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: