World Scout Jamboree – med kungen på den irländska puben

Det blev till en väldigt speciell kväll. På många sätt en speciell kväll. Kvällen hade vi vikt för en avslutning för vårt Camp in Camp-team. Vi hamnade på den irländska puben och åt en god middag. Jag vet inte vad det var vi trakterades, men det var misstänkt likt kalopps. Kul att få samla gänget en sista gång. Vi blev presenterade under folkets jubel. Det har varit just mycket jubel då vi mött människor och de har förtstått vad vi jobbat med under Jamboreen. Har man inte själv varit med så har man hört från någon annan om det vi gjort.

Så helt plötsligt – där på den irländska puben – klev så självaste kungen in med följe. Visste att han var tillbaka på Jamboreen med den Scout Foundation han är hedersordförande i. Det blev ett väldigt tryck därinne på puben. Alldeles tydligt att puben var förberedd på vad som skulle komma. Det dansades och sjöngs. Kungen såg ut att trivas. Det var verkligen tryck på det i dessa traditionella irländska sånger. Tryck var det också runt tältet där vi höll till. Tydligt att det hade spridit sig vad som pågick.

Så hart vi vandrat hemåt i nattmörkret. Jamboreeområdet blir verkligen på ett annat sätt när belysningen gör sitt. Det stora utsiktstornet får formen av ett fyrtorn. Gårt man bort asig i mörkret kan man alltid ta sikte på det upplysta tornet för att hitta. Härlig stämning bland alla de tusentals ungdomar som idkar nattliv. Lite vemodigt kan man tänka. I morgon lördag avslutas den 22 World Scout Jamboree med en sista kväll på Arenan. En del kontingenter tänker tydligen resa hemåt direkt efter att detta jättelika lägerbål är slut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: