Vilken häftig sommar det blev!

Har jobbat ett par dagar, men har svårt att släppa sommarens stora upplevleser. Känns som om mycket av det vi gjort är av typen ”once in a lifetime”.

Det började i Kristi Himmelsfärdshelgen – lite tjuvstart på sommaren – med Missionskyrkans kyrkokonferens i Stockholm och beslutet tillsammans med Baptistsamfundet och Metodistkyrkan att bilda en ny kyrka. Redan har styrelsen för denna nya kyrka skickat brev till alla oss församlingar och berättat om hur man k0mmer att jobba vidare för att kunna föreslå kyrkoledare och annat som bildarmötet beslutade om. Blir spännande att se hur fortsättningen kommer att ske. En del av denna ”fortsättning” handlar ju om vad vi lokalt gör av detta centrala beslut. Låtsar som om inget hänt, eller? Eller tänker att vi vill låta oss dras med i nya sätt att tänka och skapa nya strukturer. Nog finns det mycket i våra lokala församlingsstrukturer som skulle må bra av att rubbas i sina cirklar.

Efter sex dagar i Berlin kastade vi oss iväg – det var så vi kände det – till Oslo och självständighetsfirandet av den nya staten Republiken Sydsudan. Den overklighetskänsla som vi upplevde oss befinna oss i, den kan jag fortfarande återkalla. Så helt overkligt att få vara med där. Bilder från det här tillfället finns att se i detta YouTube-klipp. Bilderna accompanjeras av den nya nationalsången. Det var ju lite si och så med den på själva självständighetsdagen. Inte många hade lärt sig den.

Tidningen Sändaren uppmärksammar i en intervjuv Jamnes Kur Muorwell, boende i Eskilstuna och medlem i Missionsförsamlingen, som är andreman på ambassaden i Oslo. Sändaren återger en del av James livsberättelse. Hur han kom till Sverige och hur han blev kallad till Oslo för att förbereda den nya ambassaden. Sändaren verkar lite ”snål” på att lägga ut publicerade artiklar, så jag hittar inte någon länk till intervjuvn. Läs den om du kommer över en tidning. Känner fortfarande en stor glädje över att ha fått vara med om hur människors kamp för sin frihet och sitt oberoende fått krönas med ett nytt hemland. Viktigt att ha exempel som detta på hur människors kamp och drömmar kan få komma till ett fredligt slut. Så fredligt det nu är. Mycket återstår. Många böner att fortsatt be. Mycket att hoppas på. Om ett par veckor inbjuder vi i  Eskilstuna till en träff med en representant för en internationell organisation av advokater. Förhoppningsvis kan denna organisation hjälpa det nya landet med det som hör till sytemet av lagar och domstolar. Det vi gör i Eskilstuna sker tillsamamns med en sydsudanesisk kvinnoorganisation. Ska bli spännande att se vad som kan komma ut ur denna samling.

Så lever jag fortfarande i svallvågorna efter the World Scout Jamboree. Under ett par dagar har vi haft besök i Eskilstuna av ett 20-tal isländska scouter. Kul att se deras glädje över att få möta svenska familjer och deras upprymda reaktioner på åska och blixtar. Tydligen åskar det aldrig på Island. Kul att se deras förtjusning över att bli upphämtade i Eskilstuna i en stor och ståtlig buss, nämligen Djurgården hockeys officiella spelatrbuss. Ett pampigt ekipage må jag säga. I går kväll möttes vi vid Sundbyholms slott vid Mälaren till grillparty tillsammans med andra Eskilstuna-scouter. Så trevligt och bra det blev.

Ser att tidningen Sändaren uppmärksammat mitt bloggande från WSJ. Har fått flera glada tillrop som går ut på att blogginlägget hjälpt en och annan att följa med i en del av det som hände dessa intensiva Jamboree-dagar. Roligt att få bidra till detta.

Det räcker med två dagar på jobbet för att uppslukas av nya frågor. Vi har en intensiv kampanj på gång för Världens Barn i Eskilstuna. Har just förhandlat fram ett samarbete med handbollslaget GUIF i samband med den första hemmamatchen mot RIK. Då ska vi som Världens  Barn-kampanj vara på plats i Sporthallen. Före matchen ska vi möta GUIF:s sponsorer som vi hoppas slantar upp en betydande summa i en auktion till förmån för Världens Barn-insamlingen. Ja, så är det så mycket annat. Inser att också detta artar sig till en intensiv höst. Också den här hösten…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: