Världens Barn i Eskilstuna – på väg mot 1.5 miljoner kronor

Idag fick jag ett utskick från biståndsorganisationen DIAKONIA med brev om att nu är det dags att planera för årets insamlingsperiod till förmån för Världens Barn. Som om vi inte vet. Vi har hållit på sedan slutet av augusti. Vi har planerat årets insatser sedan början av 2011. Jag tog mig för att skriva några rader i ett mail till DIAKONIA:s ansvariga med  några funderingar kring det sena livstecknet. Börjar man inte förrän nu så blir det inte så mycket av det. Blir fundersam över vilken plats VB-kampanjen har i DIAKONIA:s sammanhang. I mailet har jag bjudit in den ansvariga till Eskilstuna så att vi får berätta om vad vi gör och hur vi gör det. Föreslog att kvinnan i fråga kommer den 5 oktogber då vi har vår Gala-konsert till förmån för Världens Barn-insamlingen. Vi får se hur det blir!

Hemligheten med vår lokala kampanj är att vi lägger ner mycket tid på att planera och plantera kampanjen i olika sammanhang. Så många personer och så många sammanhang SOM är delaktiga i det som sker. Det är spännande att i allt detta ha rollen som kommunsamordnare. Det är mycket på gång och det är mycket som ska tas om hand. Allt från små detaljer till stora och avgörande frågor.

Målsättningen är att nå upp till förra årets resultat och gärna en bit längre. Nog borde vi nå upp till 1.5 miljoner kronor. Kommunen har växt och ska vi nå till samma summna per kommuninnevånare som 2010 så måste vi plussa på slutsumman. En förutsättning för detta är att vi får sälja många exemplar  av boken ”Noveller för Världens Barn”. Så – alla ni som finns i organisationer och företag – kolla upp med ansvariga och chefer och föreslå att ni får köpa in en upplaga av boken. Den kostar 200 kronorm varav 100 kronor går direkt ner i insamlingen. Hur många ”flugor” som helst i en och samma smäll – god läsning, ett bra sätt att uppmuntra medarbetare och kundkontakter och inte minst ett sätt att bidra till att göra skillnad för världens barn. Stå på nu och se till att ta kontakter med såväl enskilda som ansvariga i olika sammanhang för att sälja så många exemplar som möjligt av novellboken.

För en vecka sedan genomnförde vi ett samarrangemang med handbollslaget GUIF. Det var verkligen Världens Barn i alla hörn av Sporthallen i samband med GUIF:s hemmapremiär mot RIK. Före matchen reppresenterade  jag Världens Barn i en träff som GUIF hade med sina sponsorer. Jag gjorde vad jag kunde för att uppmuntra deltagarna att vara med och ge. I anslutning till mitt tal förättade vi en auktion av några sígnerade tröjor, en boll och Jimmy Janssons nyss avlagda skor. Totalt inbringade detta 11.000 kronor. Någon köpte en av de inramade och signerade matchtröjorna för 5 000 kronor. Bra gjort! Bra satsat för världens barn!

Under kvällen låg det ett ljud av skramlande bössor över Sporthallen. Vi var många på plats som utmanade var och en som var där att ge. Totalt samlade vi in ca 13 000 kronor. Storartat! Vår kampanj var dessutomn matchvärd och uppmärksammades under matchen i ett antal högtalarinsalg. I pausen fanns vi dessutom med. När vi efter matchen höll på at packa ihop kom en man släntrande och ville stoppa mer pengar i våra bössor. Det visade sig att han vunnit på det lotteri man genomfört på slutresultatet. Han hade vunnit 1 000 kronoer och kom nu och la hälften av detta i våra bössor. Vad bra att vi inte hade bråttom iväg från Sporthallen. Det här är ett bra exempel på vad som ständigt händer under kamnpanjen. Ensklilda tänker till och tar intitiativ till än det ena än det andra. Jag vet några som plockar lingon och säljer och låter pengarna gå till insamlingen. Det är verkligen en kampanj som involverar och utmanar så många!

I morgon ska jag leverera insamlingsbössor och infomaterial till Mesta skola som på lördag genomför en gammamdags skoldag med anledning av skolans 140-årsjubileum. I allt detta jubilerande ska man samla in pengar till Världens Barn. Det Measta skola göra är en del av det som ingår i vårt skolsamarbete. Mycket är på gång också i den satsningen.

Nu satsar vi vidare! Vi hoppas på fler som kliver in och vill vara med som bössinsamlare eller på annat sätt bidra. Blev idag uppring av en mamma jag känner som å sin dotters vägnar ville kolla upp möjligheten för henne att vara bössinsamlare och på annat sätt hjälpa till. Det är ju så bra! Det är på det här visare vi tar stora kliv mot förra årets resultat. Nog ska vi göra det något bättre än så!  Hjälp oss sälja böcker och kom med på Galakonserten den 5 oktober. Biljetterna är släppta. Vi ses i den yra som Världens Barn-kampanjen nu befinner sig i.

Annonser

2 Responses to Världens Barn i Eskilstuna – på väg mot 1.5 miljoner kronor

  1. Ingela Karlsson skriver:

    Hej! Vill bara säga att vi på Diakonia är väl medvetna om allt det fantastiska som görs för Världens Barn i Eskilstuna. Du och alla andra som drar ett enormt lass och gör kreativa, roliga och smarta insamlingar inspirerar andra runt om i landet OCH oss på Diakonia. Ett stort och varmt tack till dig och alla andra som jobabr så hårt. Kul att läsa om GUIF.matchen, jag puffade för den på Diakonias webb för ett tag sedan och nu kan jag ju även lägga upp info om hur det gick.
    Allt gott, hälsar Ingela på Diakonia

  2. Claes-Göran Ydrefors skriver:

    Vi känner oss väl uppmärksammade för det vi gör i Eskilstuna. Så har det varit i flera år. Det är vi tacksamma för och blir uppmuntrade av. Mina funderingar är just föranledda av att jag tycker DIAKONIA varit sena i starten när det gäller att pusha församlingar att hänga på insamlingen till Världens Barn. Blev uppriktigt förvånad när jag fick tidningen ”Dela med” och inte fann något i den som knyter an till VB-klampanjen. Inte ens något om DIAKONIA:s eget profilprojekt. Detta då kampanjen är på väg in i sitt mest intensiva skede. Måste erkänna att jag fortfarande är osäker på vilken plats VB-kampanjen har i DIAKONIAS tänk. Jag ser de fantastiska möjligheter som ligger i att som församling hänga på ett välrenomerat projekt. Dessutom söka spännande samarbeteten lokalt. Tycker att DIAKONIA ligger för lågt i detta. Förstår fasktiskt inte varför. Tacksam för den inspiration vår lokala kampanj kan vara för en och annan utöver landet. Vi tror verkligen att vi är hemligheten på spåret när det gäller att genomföra en framgångsrik kampanj och vi är stolta för att företräda DIAKONIA i den. Tacksam för den uppmärksamhet du Ingela bidrar till att ge vår kampanj.Tack för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: